“Zajedno” u novogodišnjoj akciji dodele paketića pacijentima u UDK “Tiršova”

“Zajedno” u novogodišnjoj akciji dodele paketića pacijentima u UDK “Tiršova”

Udruženje “Zajedno za novi život je dana 24. decembra 2021. po četvrti put za redom, a uz pomoć prikupljenih sredstava dragih prijatelja i članova udruženja, svih onih pacijenata koji su transplantirani, onih koji su na pripremama za stavljanje na listu ili već na listi čekanja organa, obezbedila novogodišnje paketiće za veći broj dece koja se leči na univerzitetskoj dečijij klinici “Tiršova”.

Naše male hrabre grugare smo ovom prilikom obradovali i malo im u te pretpraznične dane olakšali boravak u bolnici i na terapijama kako raznim slatkišima i slaanišima, tako i gedžetima, knjigama, igračkama, priborom za kreativni rad i drugim, njima važnim potrepštinama.

U decembtu 2021. paketiće smo predali osoblju klinike, jer na žalost zbog epidemijske situacije nismo mogli lično da ih uručimo deci. Uručenju paketiča ove godine prisustvovao je, zajedno sa mama Jelenom, i naš mali veliki borac Konstantin, bivši pacijent ove ustanove kome je u najranijem u detinjstvu presađena jetra u Italiji, nakon čega je lešenje natavio u UDK. Koki je bio neizmerno srećan što će svojim drugarima podeliti paketićie, ali u isto vreme i tužan kada smo mu objasnili da zbog pandemije nismo u mogućnosti da odemo do deljenja.

Iskreno se nadamo da će sadašnji pacijenti ubrzo ozdraviti i da će sledeće godine svoje paketiće otvarati u svojim domovima okruženi najmilijima, a na žalost, jer to je bolna činjenica, svesni smo da ćemo nekoj drugoj deci sledeće godine, nadamo se, moći obojimo sumorne bolničke dane radošću i sa malo prznične čarolije, a još više se nadamo, lično jer znamo koliko to ovoj deci znači.

Veliko hvala osoblju klinike i roditeljima koji su nam pomogli da i ove godine obradujemo ove hrabre mališane. Želimo im zdravlje, istrajnost u ovoj teškoj životnoj borbi i da se što pre družimo na nekom malo lepšem mestu, izvan bolničkih zidova i postelja.

zajednozanovizivot.com tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *