Naše akcije

    Ono što nas je odmah na početku našeg rada izdvojilo od ostalih udruženja je što mi obuhvatamo i pacijente kojima je urađena hirurška intervencija transplantacije organa i pacijente koji su na listama čekanja za transplantaciju organa, bez obzira koji je organ u pitanju. Udruženje “Zajedno za novi život” se predstavilo celokupnoj javnosti 17.10.2017.godine u svečanoj sali Urgentnog Centra KCS u Beogradu, gde su predstavljeni ciljevi i oblast delovanja i način na koji će udruženje sve to ostvarivati. Skup je otvorio i podržao osnivanje ovakvog jednog udruženja Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Ass dr Zlatibor Lončar, a prisustvovali su i dr Milika Ašanin direktor Kliničkog Centra Srbije, dr Marko Ercegovac direktor Urgentnog Centra KCS, dr Dušan Jovanović zamenik direktora Urgentnog Centra KCS i predsednik Republičke komisije za transplantaciju organa, prof dr Đorđe Ćulafić gastroenterohepatolog i načelnik stacionarnog odeljenja Klinike za Gastroenterohepatologiju KCS, dr Nataša Petrović načelnica odeljenja anestezije i reanimacije Urgentnog Centra KCS, prof dr Zoran Džamić direktor Klinike za urologiju KCS, dr Emilija Nestorović načelnica odeljenja transplantacije srca Klinike za kardiohirurgiju KCS, predstavnici medija, članovi udruženja, pacijenti koji su i govorili o  svojim iskustvima, predstavnici drugih udruženja, zaposleni na klinikama Kliničkog Centra Srbije koje se bave transplantacijom organa i mnogi drugi.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2906994/transplantacija-kostane-srzi-i-u-kcs-u.html

Da su naši ciljevi i zadaci delovanja prepoznati od strane čelnih ljudi Ministarstva zdravlja Republike Srbije je i dokaz da smo mi i naši članovi bili gosti skupa u Palati Srbija 26.12.2017.godine. Skup je organizovan povodom prijema u radni odnos 1106 lekara i rekordnog broja saglasnoti (40) i urađenih transplantacija (oko 90). Skupu su se obratili Premijerka Ana Brnabić, Ministar zdravlja Ass dr Zlatibor Lončar, Doc dr Svetozar Putnik direktor Klinike za kardiohirurgiju KCS, naš član Vladimir Vragolić kome je presađeno srce u novembru mesecu 2017.

Prva tribina je i održana 06.03.2018. godine u velikoj sali Centra za kulturu Jagodina. Na njoj su govorili pacijenti Slavica Obradović (pacijentkinja na listi čekanja za transplantaciju jetre) i Dane Ljubić (pacijent kome je u novembru 2017-e izvršena transplantacija srca), dr Emilija Nestorović, načelnica odeljenja transplantacije srca Klinike za kardiohirurgiju KCS i član tima za transplantaciju srca, dr Vesna Rakonjac, direktorka Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS i Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika grada Jagodine. Na kraju tribine su prisutni mogli postavljati pitanja i razgovarati sa gostima tribine, i potpisivati donorske kartice koje nam je dostavila Uprava za biomedicinu Ministarstva zdravlja

https://www.youtube.com/watch?v=ZFSbP_nGF5Q

     Drugu tribinu smo organizovali u Kraljevu 24.04.2018.godine u svečanoj sali zgrade Gradske uprave. Na njoj su takođe govorili pacijenti koji su na listi čekanja za transplantaciju i pacijenti kojima je izvršena transplantacija organa u prethodnoj godini. Tribinu je otvorio Gradonačelnik Kraljeva         dr Predrag Terzić, a o značaju transplantacije i doniranja organa su govorili i Ass dr Branislav Oluić, transplantacioni hirurg Urgentnog Centra KCS, član tima za transplantaciju jetre, dr Nada Mladenović iz Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS, dr Gordana Stojković, član Gradskog veća Grada Kraljeva zadužena za zdravstvo, Vladan Donić, koordinator donorskih kartica za Raški upravni okrug. Na kraju tribine su prisutni postavljali pitanja koja se tiču transplantacije i potpisivanja donorskih kartica, a iste kartice su mogli i potpisati na licu mesta zahvaljujući Upravi za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS.

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/rts-svet/3116080/ovo-je-srbija.html

Na 18min 21sec

https://www.youtube.com/watch?v=79EgZWNNBOs